ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κολοκυθόπιτα αλμυρή με ελιές και αρμπαρόριζα!


                        Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
          Κολοκυθόπιτα αλμυρή με ελιές και αρμπαρόριζα


ΥΛΙΚΑ 

Για το φύλλο
  • 500 γρ. φύλλα χωριάτικα

Για τη γέμιση
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας κίτρινης
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα φρέσκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. κουάκερ
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές μαύρες καθαρισμένες και κομμένες
  • 500 γρ. ανθότυρο ανάλατο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Φτιάξτε τη γέμιση. 
Κόψτε σε κύβους την ψίχα της κολοκύθας και βάλτε τη να βράσει μέχρι να μαλακώσει με το κλωναράκι της αρμπαρόριζας. 
Όταν είναι έτοιμη αφήστε τη σε σουρωτήρι να στραγγίσει για 12 ώρες τουλάχιστον, αφαιρώντας το κλωνάρι της αρμπαρόριζας.  

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. 
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίξτε το κρεμμύδι να σοταριστεί. 
Σε ένα μπολ ρίξτε τη καλά στραγγισμένη κολοκύθα και λιώστε τη με ένα πιρούνι. Προσθέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το κουάκερ, τις ελιές, το ανθότυρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
Σε ένα ταψί διαστάσεων 40χ30 cm στρώστε τα 4 πρώτα φύλλα, αλείφοντας το καθένα ξεχωριστά με λίγο ελαιόλαδο. 
Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα στο ταψί και στρώστε από πάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα, αλείφοντας πάλι το καθένα ξεχωριστά με λίγο ελαιόλαδο. 

Χαράξτε τα φύλλα σε κομμάτια της αρεσκείας σας και ραντίστε με λίγο νερό. 
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.



                                                                                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 




ΠΗΓΗ. athensmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου