ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Το συμπληρωματικό μνημόνιo συνεργασίας (SMoU) που συμφώνησαν Αθήνα και θεσμοί το προηγούμενο Σάββατο


 
Το συμπληρωματικό μνημόνιo συνεργασίας (SMoU) που συμφώνησαν Αθήνα και θεσμοί το προηγούμενο Σάββατο, αλλά και το τεχνικό μνημόνιο (TMoU) Που το συνοδεύει δημοσιοποίησε η Κομισιόν, λίγες ώρες πριν το eurogroup της 24 ΜΑΙΟΥ 2018 .



Έως τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος αλλά και μετά από αυτό η χώρα συμφώνησε σε 208 δεσμεύσεις (όχι όλες προαπαιτούμενα- prior actions) οι περισσότερες εκ των οποίων περιλαμβάνονταν και σε παλαιότερα αντίστοιχα κείμενα συμφωνίας.

Παραμένουν οι δημοσιονομικοί στόχοι

Τα μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα του 3.5%, η πολιτική δέσμευση της χώρας να εφαρμόσει πολιτικές που θα οδηγούν σε επίτευξη των στόχων της, αλλά και η εφαρμογή του αναπτυξιακού πλάνου που θα παρουσιάστηκε στο eurogroup της 27ης Απριλίου περιλαμβάνονται στη συμφωνία. 

Οι περικοπές των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου κατά 650 ευρώ θα προχωρήσουν όπως είχαν συμφωνηθεί, με το αφορολόγητο να θεωρείται αναπτυξιακή παρέμβαση. 

Παράλληλα, ως προαπαιτούμενο και αυτό (prior action) οι Αρχές θα πρέπει να υπολογίσουν και θα εκδώσουν όλες τις αιτήσεις κύριας σύνταξης που υπεβλήθησαν το 2016, καθώς και το 30% των αιτήσεων κύριας σύνταξης του 2017. 

Το ίδιο ισχύει και για τουλάχιστον 13.800 αιτήσεις επικουρικής σύνταξης που κατατέθηκαν τη διετία 2015-2016.

Δεσμεύσεις

Σύμφωνα με τη συμφωνία:

· Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι στον διορισμό ειδικών γραμματέων στη δημόσια διοίκηση ωστόσο η όλη διαδικασία συμπερiλαμβανομένων και των διευθυντών θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

· Οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν και μετά τη λήξη του προγράμματος συμπεριλαμβανομένων των ΔΕΗ (17%), ΕΛΠΕ, Ελ.Βενιζέλος, περιφερειακών αεροδρομίων κλπ

· Με υπουργική απόφαση θα αποσυνδεθεί η Εγνατία από τον διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια,

· Σε συνεργασία με τους θεσμούς, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να νομοθετήσει για το άνοιγμα προϊόντων και αγορών όπως αυτές προκύπτουν από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ



ΠΗΓΗ. athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου