ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Πως είναι μια μέρα στη δουλειά ενός εργαζομένου σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου ή φυσικού αερίου


Αν πιστεύετε ότι η δουλειά στο γραφείο είναι βαρετή και ότι θα μπορούσατε να κάνετε σίγουρα κάτι πολύ πιο ριψοκίνδυνο, τότε... ξανασκεφτείτε το.

Το παρακάτω βίντεο δέιχνει τι ακριβώς μπορεί να προκαλέσει σε μια θάλασσα ένας τυφώνας, από αυτούς που εξελίσσονται σε μερικές από τις μεγαλύτερες καταιγίδες του πλανήτη.

Τέτοιες καταιγίδες, όπως η Χάρβεϊ και ο Νόρου, έχουν ανέμους έντασης πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα, οι οποίοι ανυψώνουν τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 20 μέτρα.
Οι καταιγίδες αυτές, οι οποίες είναι συχνές στον Κόλπο του Μεξικό, επηρεάζουν άμεσα τη ζωή και εργασία των εργαζομένων σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου ή φυσικού αερίου στη θάλασσα.

Τόσο στον κόλπο του Μεξικό, όσο και στη Βόρεια θάλασσα μεταξύ Σκανδιναβίας και Μεγάλης Βρετανίας, οι καιρικές συνθήκες αποτελούν σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα, καθώς δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις των εργαζομένων, όμως στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.

Κατά τη διάρκεια, καιρικών φαινομένων τέτοιας έντασης, οι εργασίες άντλησης σταματούν προσωρινά, ενώ οι εργαζόμενοι που παραμένουν στην πλατφόρμα, καταφεύγουν σε ασφαλή σημεία.

Αν λοιπόν αναρωτιόσαστε ποτέ πως είναι μια μέρα στη δουλειά ενός εργαζομένου σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου ή φυσικού αερίου, τότε ετοιμαστείτε για ισχυρό σοκ.


ΒΙΝΤΕΟ.




ΠΗΓΗ. newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου