Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σπιτικό τιραμισού
ΥΛΙΚΑ
- 30-32 μπισκότα σαβαγιάρ
- 500 γρ.μασκαρπόνε (ιταλικό τυρί)
- 3 αυγά
- ζάχαρη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλάκια του γλυκού επιπλέον για τον καφέ
- 2 φλιτζάνια καφές espresso
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ του καφέ
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 30 γρ σκόνη κακάο
- ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτετε το τυρί μασκαρπόνε στο μείγμα των κρόκων χτυπώντας ελαφρά και ρίχνετε κατόπιν τη μαρέγκα κατά μικρές ποσότητες, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι με κυκλικές κινήσεις.
Αφήνετε την κρέμα μασκαρπόνε στο ψυγείο.
Ανακατεύετε
τον καφέ με τη ζάχαρη (τα 2 κουταλάκια), το γάλα και το λικέρ.
Στρώνετε
σε ορθογώνιο δίσκο τα μισά μπισκότα, αφού τα βουτήξετε στο μείγμα καφέ
για λίγο.
Απλώνετε τη μισή κρέμα μασκαρπόνε.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο σε
δεύτερη στρώση μπισκότων βουτηγμένων στον καφέ και τελειώνετε με κρέμα
μασκαρπόνε.
Κοσκινίζετε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού σκόνη κακάο.
Κοσκινίζετε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού σκόνη κακάο.
Διατηρείτε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. fumara.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου