ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ......










1453  Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.

1878  Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

1900  Αρχίζει τη λειτουργία του στη Νέα Υόρκη το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Είναι το βασικό και κυρίαρχο ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΠΑ. Η λειτουργία του έχει μορφή διεθνούς συνεταιριστικής οργάνωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 

Σήμερα το AP εδρεύει στη νήσο Μανχάταν και αποτελεί ένα σύνθετο και πολυδύναμο ΜΜΕ με δικό του δορυφορικό σταθμό, καλύπτοντας ανάγκες εφημερίδων, ραδιοφώνου και τηλεόρασης με ειδησεογραφικά δελτία, ανταποκρίσεις και σπουδαίο φωτογραφικό, κινηματογραφικό και βιντεοσκοπικό αρχείο.που συντάσσουν και συγκεντρώνουν συνεργαζόμενα μέλη του, διασκορπισμένα σε 245 περίπου γραφεία σε όλο τον κόσμο

1911  Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ελευθερίου Βενιζέλου.

1929  Εξαπλώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς η λέπρα στην Αθήνα.

1934  Η 24χρονη Μπόνι Πάρκερ και ο 25χρονος Κλάιντ Μπάροου, το δίδυμο Μπόνι και Κλάιντ, σκοτώνονται στη Λουιζιάνα από την αστυνομία, καθώς οδηγούν μία κλεμμένη Ford V8, το αγαπημένο μοντέλο αυτοκινήτου του ζευγαριού. Μάλιστα ο Κλάιντ είχε στείλει επιστολή στον Χένρι Φορντ το 1934 συγχαίροντάς τον για το μοντέλο αυτό.

1941  Η Μάχη της Κρήτης συνεχίζεται και ο Βασιλιάς Γεώργιος Β' και η Ελληνική Κυβέρνηση φεύγουν από το νησί και μεταβαίνουν στην Αίγυπτο, για να συνεχίσουν από εκεί τον αγώνα κατά του Άξονα.

1961  Αρχίζει στη Θεσσαλονίκη η δίκη 10 ατόμων, που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Βουλγαρίας.

2006  Καταρρίπτεται ελληνικό μαχητικό έπειτα από σύγκρουση με τουρκικό μαχητικό με αποτέλεσμα τον θάνατο του Έλληνα πιλότου Κωνσταντίνου Ηλιάκη. Το αεροπλάνο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν.

 Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα. Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο αρετής και αυτοθυσίας. Στις 23 Μαΐου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στο χώρο όπου έχασε τη ζωή του.




ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου