Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μοσχάρι στιφάδο
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό κομμένο σε μικρές μερίδες
- 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια (κοκκάρια) καλά καθαρισμένα
- 1 ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
- 1 νεροπότηρο ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 δαφνόφυλλα
- 3-4 γαρύφαλλα
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το
ζεσταίνουμε.
Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά
μέχρι να γυαλίσουν.
Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε πιατέλα.
Μέσα στο ίδιο λάδι
βάζουμε το κρέας και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ξαναβάζουμε μέσα τα
κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί,
δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα
γαρύφαλλα, το μπαχάρι, το ξυλάκι κανέλας, την κανέλα σε σκόνη και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να
σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύδι, την ντομάτα και αφήνουμε
να σιγοβράσει το στιφάδο μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.
Αλατίζουμε,
μαγειρεύουμε ακόμα για 5 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου