ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Τουλούμ - Η αρχαία πόλη των Μάγια


Χτισμένο στις ακτές της Καραϊβικής, νότια του Κανκούν, το Τουλούμ είναι ένα από τα πιο ξακουστά μνημεία του πολιτισμού των Μάγια.

Η αρχαία πόλη βρίσκεται στην Χερσόνησο Γιουκατάν και συνδυάζει τον πολιτισμό, την ιστορία και μια από τις καλύτερες παραλίες σε όλο το Μεξικό. Η οχυρωμένη πόλη ήταν από τις τελευταίες που έχτισαν οι Μάγια και οι αρχαιολογικές τοποθεσίες της είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένες.


Με χρυσές αμμουδιές με φοίνικες και κρυστάλλινα νερά αποτελεί μία από τις καλύτερα διατηρημένες παράκτιες πόλεις των Μάγια και ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.
Κατασκευάστηκε πάνω στα βράχια για να εξυπηρετεί τις εμπορικές δραστηριότητες και να λειτουργεί ως φάρος για τους ναυτικούς. 

Η αρχαία πόλη βρίσκεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Ελ Καστίγιο, τον Ναό των Τοιχογραφιών και τον Ναό του Κατερχόμενου Θεού. Ακόμη, να εξερευνήσει τον υπόγειο ποταμό κάτω από έναν θόλο σταλακτιτών στις ιερές σπηλιές του Οικολογικού Πάρκου Λαμπναχά.

Το Τουλούμ είναι 8 ώρες πίσω από την Ελλάδα και το νόμισμα πουχρησιμοποιείται είναι το πέσος, όπου ένα ευρώ ισοδυναμεί με είκοσι πέσος.


Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για το Τουλούμ με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ζυρίχης είναι 15 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 17 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Φρανκφούρτης. 
Από το αεροδρόμιο φτάνει κανείς στην αρχαία πόλη Τουλούμ σε περίπου μισή ώρα οδικώς.





ΠΗΓΗ. briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου