ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κριτσίνια

                                        Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                                ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ










ΥΛΙΚΑ
  • 450 γρ. κρασί λευκό
  • 450 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. γάλα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 κουταλιά μπέικιν
  • 1300 γρ. αλεύρι άσπρο μαλακό
  • σουσάμι
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 300 γρ. ηλιόσπορους
  • Για τα πολύσπορα το μόνο που αλλάζει είναι η αναλογία στο αλεύρι.500 γρ αλεύρι άσπρο και 800 γρ. αλεύρι ολικής.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε πρώτα τα υγρά υλικά , το κρασί, το ελαιόλαδο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά και τα στέρεα υλικά. Το γάλα σκόνη, το μπέικιν, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. 
Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει άλλο στα χέρια. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα τρία.
Για τα απλά κριτσίνια με σουσάμι, πλάθουμε μπαστουνάκια και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Για τα κριτσίνια με ντομάτα, προσθέτουμε στο ζυμαράκι μας και τον πελτέ ,ξαναζυμώνουμε λίγο και πλάθουμε μπαστουνάκια.
Για τα κριτσίνια με καρότο, προσθέτουμε στο ζυμαράκι μας το τριμμένο καρότο, ξαναζυμώνουμε λίγο και πλάθουμε μπαστουνάκια ή στρόγγυλα κουλουράκια.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Για τα πολύσπορα κριτσίνια ακολουθούμε την ίδια διαδικάσία ζυμώματος, αλλά προσθέτουμε και στη ζύμη λίγα σποράκια και μετά τα κάνουμε μπαστουνάκια και τα κυλάμε στους ηλιόσπορους. 
Ψήνουμε στους 180 °C για 25-30 λεπτά.




                                                                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου