Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύομε με μια κουτάλα ή σπάτουλα μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει μια λεία σοκολατένια σος.
Προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος προσθέτουμε και τον τεμαχισμένο χαλβά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κορμό ή για κέικ αφού πρώτα την καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη που θα μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα.
Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Για να σερβίρουμε αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Αλείφουμε με φυστικοβούτυρο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΠΟ. κ.ΟΥΡΑΝΙΑ
ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ
ΥΛΙΚΑ
- 360 γρ. κουβερτούρα
- 55% κακάο
- 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 300γρ. ταχίνι
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 500 γρ. χαλβάς βανίλια ή φιστίκι κομμένος σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
- φυστικοβούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύομε με μια κουτάλα ή σπάτουλα μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει μια λεία σοκολατένια σος.
Προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος προσθέτουμε και τον τεμαχισμένο χαλβά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κορμό ή για κέικ αφού πρώτα την καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη που θα μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα.
Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Για να σερβίρουμε αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Αλείφουμε με φυστικοβούτυρο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΠΟ. κ.ΟΥΡΑΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου