Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΦΑΛΑΦΕΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟΙ ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
- 400γρ. ρεβίθια (μουσκεμένα στο νερό από την προηγούμενη)
- 4 κουτ. σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι (και λίγο παραπάνω για το πλάσιμο)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ.γλ. τριμμένο κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλεύρι, τον μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε και αδειάζουμε το μίγμα.
Πλάθουμε 12 κεφτέδες.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2-3 λεπτα από την κάθε μεριά.
Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ: greekmasa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου