ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Κάτω Ζαχλωρού - Ενα πανέμορφο χωριό χτισμένο σε μια μαγευτική τοποθεσία



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΘΑΝΟΣ ΕΥΘΥΜΕΡΟΣ

Tο πανέμορφο χωριό της Ζαχλωρούς, που βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων και 15 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο.

Τα σπιτάκια του γραφικού χωριού συνήθως κρύβονται ανάμεσα στα πλατάνια, τις μηλιές και τις καρυδιές ενώ ο ήλιος τα επισκέπτεται ελάχιστα.

Σήμα κατατεθέν της Ζαχλωρούς, ο μαγευτικός πέτρινος σταθμός του οδοντωτού. Τον αποτελούν δυο κτίρια με στέγες από κεραμίδια, που το βράδυ φωτίζονται με τρόπο κινηματογραφικό. 

Για να φτάσετε στον σταθμό, δίπλα στον οποίο υπάρχουν ταβέρνες, που βγάζουν και τραπεζάκια έξω, θα πρέπει να διασχίσετε μία εντυπωσιακή μεταλλική γέφυρα.



Τα Σαββατοκύριακα ο μικρός παραμυθένιος οικισμός γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο ενώ αρκετοί εκδρομείς επιλέγουν τους ξενώνες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια για να διανυκτερεύσουν. Από τη Ζαχλωρού ξεκινάει και το μονοπάτι για το Μέγα Σπήλαιο.
Η Ζαχλωρού είναι πραγματικά ένα πανέμορφο χωριό χτισμένο σε μια μαγευτική τοποθεσία. 


Τη συναντάμε στο Φαράγγι του Βουραϊκού, στο μέσο της διαδρομής του οδοντωτού Διακοφτού – Καλαβρύτων.


Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, το όνομά της προήλθε από το Σλαβικό «Ζάγκλορο», που σημαίνει «πίσω από το βουνά». Το χωριό χτίστηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας από περαστικούς, οι οποίοι έφτασαν εκεί κυνηγημένοι από τα χωριά της Ηπείρου στην Πελοπόννησο.

Το χωριό μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για εξορμήσεις στα γύρω δάση και για περιπλανήσεις στα αμέτρητα μονοπάτια πάνω στο βουνό. 






ΠΗΓΗ. ΚΕΙΜΕΝΟΥ. touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου