ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Η κότα του Σπαρτιάτη


                             Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  

                                 Η κότα του Σπαρτιάτη




ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο , ένα κιλό περίπου , κομμένο σε μερίδες
  • 6 -7 μεγάλα κρεμμύδια σε φετούλες
  • 3 κλωνάρια ρίγανη φρέσκια ή 2 κουταλιές ξερή
  • 200 γρ φέτα
  • 5 κουταλιές της σούπας ξύδι δυνατό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο . 
Σε φαρδιά κατσαρόλα , ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο  2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα . 
Το βγάζουμε σε μια πιατέλα . 
Στο ίδιο λάδι ,τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου , και σβήνουμε με το ξύδι . 
Προσθέτουμε λίγο αλάτι , ρίχνουμε τη ρίγανη , προσθέτουμε 1/2 ποτήρι βραστό νερό , κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί το κοτόπουλο για μια ώρα περίπου.  

Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο , θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα και κλείνουμε τη φωτιά. 
Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα ,να λιώσει ελαφρώς η φέτα και σερβίρουμε .


                                                                                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



ΠΗΓΗ. lovefood.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου