Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η κότα του Σπαρτιάτη
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο , ένα κιλό περίπου , κομμένο σε μερίδες
- 6 -7 μεγάλα κρεμμύδια σε φετούλες
- 3 κλωνάρια ρίγανη φρέσκια ή 2 κουταλιές ξερή
- 200 γρ φέτα
- 5 κουταλιές της σούπας ξύδι δυνατό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο .
Σε φαρδιά κατσαρόλα , ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα .
Το βγάζουμε σε μια πιατέλα .
Στο ίδιο λάδι ,τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου , και σβήνουμε με το ξύδι .
Προσθέτουμε λίγο αλάτι , ρίχνουμε τη ρίγανη , προσθέτουμε 1/2 ποτήρι βραστό νερό , κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί το κοτόπουλο για μια ώρα περίπου.
Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο , θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα και κλείνουμε τη φωτιά.
Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα ,να λιώσει ελαφρώς η φέτα και σερβίρουμε .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. lovefood.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου