ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ ΜΕΣΑΡΑ


                         Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

                              ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ ΜΕΣΑΡΑ








ΥΛΙΚΑ
  • 2 κούπες ρύζι καρολίνα
  • 1 1/2 κούπες σταφίδες
  • 2 κούπες φιστίκια
  • 1 1/2  κούπα ζάχαρη
  • 1 κ. σ. κανέλα
  • 2 γεμάτες κ. σ. βιτάμ  λιωμένο
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το ρύζι.
Το σκεπάζουμε να τραβήξει λίγο και να γίνει  χλιαρό και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη την κανέλα και τις 2 κ. σ. το λιωμένο βιτάμ. 

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Ρίχνουμε τα φιστίκια ολόκληρα ή κοπανισμένα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μισά φύλλα αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτυρώσει .

Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα, βάζουμε μια στρώση από το μείγμα ρύζι-σταφίδες, από πάνω τα μισά φιστίκια, μετά το υπόλοιπο ρύζι, με τις σταφίδες, και τέλος τα υπόλοιπα φιστίκια.

Γυρίζουμε μέσα τα φύλα που περίσσευαν.

Βουτυρώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα και σκεπάζουμε τον τζουλαμά.
Τα φύλλα που περισσεύουν τα βάζουμε μέσα στο ταψί με ένα κουτάλι.

Τέλος βουτυρώνουμε τον τζουλαμά τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα φύλλα πάνω-κάτω.


                                                                                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. cretatrapezomata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου