ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κρέπες με φέτα και σπανάκι


                               Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                Κρέπες με φέτα και σπανάκι




ΥΛΙΚΑ (4 ΑΤΟΜΑ)

Για τη γέμιση
  • 2-3 μάτσα σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φέτα, τριμμένη
  • 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 225 γρ ρικότα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
Για τις κρέπες
  • 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 1/4 φλ γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • βούτυρο ή λάδι για τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Για τη γέμιση
Πλένουμε το σπανάκι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και το χοντροκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
 
Βάζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα, τη ρικότα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το ελαφρά χτυπημένο αβγό και αφήνουμε στην άκρη.
 
Για τις κρέπες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι.
Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό.
 
Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με λαδόκολλα αναμεταξύ τους.
 
Τοποθετούμε μείγμα σπανάκι στο κέντρο κάθε κρέπας.
 
Τη διπλώνουμε «πακέτο» και τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες. 
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

                                                                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου