Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κρέπες με φέτα και σπανάκι
ΥΛΙΚΑ (4 ΑΤΟΜΑ)
Για τη γέμιση
- 2-3 μάτσα σπανάκι
- 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- φέτα, τριμμένη
- 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
- 225 γρ ρικότα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
- 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά
- 1 1/4 φλ γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- βούτυρο ή λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Για τις κρέπες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι.
Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με λαδόκολλα αναμεταξύ τους.
Τοποθετούμε μείγμα σπανάκι στο κέντρο κάθε κρέπας.
Τη διπλώνουμε «πακέτο» και τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου