ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου





ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Η Αγία Άννα είναι μία από τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες της Νάξου, καθώς διαθέτει σε όλο το μήκος της ξαπλώστρες, ομπρέλες και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ιδιαίτερα για windsurfing. Έχει λευκή αμμουδιά και καταγάλανα καθαρά κρυστάλλινα νερά. 

Στην παραλία αυτή θα συναντήσεις πολύ καλά εστιατόρια με αρκετά καλό φαγητό, beach bar, καφετέριες και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί μία οικογένεια ή ένα ζευγάρι. 

Το στοιχείο που κάνει την παραλία της Αγίας Άννας ξεχωριστή είναι το μικρό δάσος από κέδρους το οποίο έχει κυριολεκτικά τη βλάστησή του μέσα στην άμμο πράγμα που το κάνει να μοιάζει με εξωτικό μέρος. 

Τέλος, κάθε καλοκαίρι μία θαλάσσια χελώνα επισκέπτεται την παραλία της Αγίας Άννας απολαμβάνοντας το μπάνιο της!


ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ



 Ίσως η καλύτερα οργανωμένη παραλία, ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης είναι η παραλία του Αγίου Προκοπίου. 

Πρόκειται για μία πολύ όμορφη παραλία που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες. 

Κοντά στην παραλία θα βρείτε καταστήματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες κτλ. 
Η αμμουδιά της είναι αρκετά ψιλή και τα νερά της καταγάλανα. Η πρόσβαση για κάποιον που δεν διαθέτει δικό του μέσο είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν λεωφορεία και ταξί στην περιοχή.


ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Χώρας είναι η παραλία του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για μία αμμώδη παραλία με αρκετά ρηχά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους και ιδανική για τα παιδιά. 

Στην περιοχή του Φλίσβου (Flisvos) υπάρχει ένα οργανωμένο αθλητικό κέντρο για θαλάσσια σπορ, διαθέτοντας μοντέρνο εξοπλισμό. Επιπλέον, στην παραλία αυτή θα βρείτε ταβέρνες και εστιατόρια πάνω στην αμμουδιά, beach bar και καταστήματα που συνδυάζουν όλες τις προτιμήσεις.


ΠΛΑΚΑ



Η Πλάκα είναι η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία (4χλμ) και είναι η επέκταση της Αγίας Άννας. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή, τεράστια και όμορφη παραλία με αμμουδιά, προστατευόμενη από τους ανέμους του καλοκαιριού. 

Σε κάποιες κηλίδες ίσως βρεις κέδρους οι οποίοι φυτρώνουν κοντά στην παραλία τον Αύγουστο και όμορφα λουλούδια στην αμμουδιά. Είναι μία παραλία ιδανική για οικογένειες, όπως και η Αγία Άννα.


ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ



Η πανέμορφη αμμώδης παραλία της Μικρής Βίγλας είναι ένα σημείο συνάντησης για τους λάτρες του windsurfing από όλο τον κόσμο. Εκεί θα βρεις παραλιακές ταβέρνες όπου μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο και την ομορφιά της Μικρής Βίγλας. 

Η παραλία αυτή εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητές της σχετικά με το wind και το kind surf, είναι ιδιαίτερα φημισμένη και για τις μικρές-ιδιωτικές παραλίες που σχηματίζονται πίσω από τους βράχους και είναι ιδανικές για ζευγάρια.


ΚΑΣΤΡΑΚΙ



Το Καστράκι είναι η δεύτερη πιο μεγάλη σε μήκος παραλία του νησιού (μετά την Πλάκα), καθώς έχει μήκος 3 χιλιόμετρα. 

Η παραλία αυτή έχει λευκή άμμο, με πρασινογάλανα καθαρά νερά και κέδρους να βρίσκονται πάνω στην αμμουδιά. 

Η παραλία είναι ιδανική για χαλάρωση, ψάρεμα και βόλτες ενώ παράλληλα υπάρχουν αρκετές φιλόξενες ταβέρνες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το γεύμα του. 

Στο Καστράκι υπάρχουν αρκετοί βραχώδεις σχηματισμοί, οι οποίοι δημιουργούν μικρούς απομονωμένους ορμίσκους που επιτρέπουν σε όποιον θέλει να κάνει μπάνιο γυμνός.


ΟΡΚΟΣ



Η παραλία του Ορκού βρίσκεται ανάμεσα στην Πλάκα και τη Μικρή Βίγλα. Πρόκειται για μία παραλία με αμμουδιά και δέντρα κέδρων να την περικλείουν. 

 Η συγκεκριμένη παραλία είναι διάσημη και ιδανική για windsurfing, για το λόγο αυτό υπάρχουν καταστήματα με εξοπλισμό για αυτές τις αθλητικές δραστηριότητες. 

Ο Ορκός περιβάλλεται από πολλές μικρές παραλίες. Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει την παραλία αυτή μοναδική και καταπληκτική.


ΑΛΥΚΟ



Στο Αλυκό, τρεις καλά κρυμμένες σπηλιές σας περιμένουν να τις επισκεφτείτε. Μπορείτε να πάρετε όλα τα πράγματα που είναι απαραίτητα για εσάς και μπορείτε να μείνετε μέχρι αργά απολαμβάνοντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. 

Αυτή η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του νησιού. Τέλος, καλύπτεται από λευκή άμμο και κέδρους και θυμίζει εικόνα από έρημο τοπίο.



ΠΥΡΓΑΚΙ



Στο Πυργάκι υπάρχουν αμμόλοφοι και δέντρα από κέδρους που δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Συνήθως δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι και έτσι μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία της παραλίας.


ΓΛΥΦΑΔΑ



Η Γλυφάδα βρίσκεται ανάμεσα στο Καστράκι και το Αλυκό. Πρόκειται για ένα ανοιχτό όρμο με λευκή ψιλή άμμο, που περιβάλλεται από κέδρους δίνοντας μια παχιά σκιά. 

Είναι μια αρκετά απομονωμένη παραλία, αλλά παρ 'όλα αυτά θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, και εστιατόρια για να δειπνήσετε.






ΠΗΓΗ. naxosrealestate.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου