Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κουνέλι με κρεμμυδάκια
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 600 γραμμάρια κόκκινο κρασί γλυκό
- 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό κρεμμύδάκια στιφάδο
- 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι πιπέρι μαύρο τριμμένο
- 1 ξύλο κανέλας ολόκληρο
- 10 κόκκους μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε το κουνέλι.
Πασπαλίστε το κουνέλι με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια περάστε το από το αλεύρι.
Τινάξτε το για να φύγει το πολύ αλεύρι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα μικρά κρεμμύδια.
Σοτάρετε για 6-7 λεπτά και βγάλτε τα από την κατσαρόλα.
Προσθέστε στην ίδια κατσαρόλα το κουνέλι και σοτάρετε για 6-7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κουνέλι και αφήστε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα να μαγειρευτούν όλα μαζί για 30 λεπτά επιπλέον μέχρι να μαλακώσει πολύ το κουνέλι και να ξεκολλάει από το κόκαλο.
Μπορεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να χρειαστεί να συμπληρώσετε κι άλλο νερό.
Κατεβάστε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό.
Ταιριάζει πολύ με ρύζι ή πατάτες τηγανητές
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. thessalianews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου