Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τσιγαρέλι
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά σέσκλα ή σπανάκι χοντροκομμένο
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά σε σκόνη
- 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
- ½ ματσάκι μάραθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και το
ζεσταίνουμε.
Μόλις πάρει βράσει, ρίχνουμε αλάτι και τα χόρτα.
Τα βράζουμε για 4-5 λεπτά και τα μεταφέρουμε με τρυπητή
κουτάλα σε ένα σουρωτήρι.
Κρατάμε στην άκρη το νερό του βρασίματος.
Σκουπίζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια
φωτιά.
Ρίχνουμε λίγα από τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πάπρικα και
τον πελτέ και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζεματισμένα χόρτα και τα
σωτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε 200 γρ. από το νερό του βρασίματος που κρατήσαμε.
Αλατίζουμε και μόλις το υγρό πάρει βράση, χαμηλώνουμε σε
μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
τα χόρτα και να σωθούν τα πολλά υγρά.
Στο τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το υπόλοιπο
κρεμμυδάκι.
Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. mikrikouzina
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου