ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Διαμαντής Χιώτης - Ο εξαιρετικός μουσικός, γιος του Μανώλη Χιώτη

Διαμαντής ΧιώτηςΟ γιος του Μανώλη, Διαμαντής (της Ζωής Νάχη) εξαιρετικός!!. παλιός Rocker, με τα συγκροτήματα της δεκαετίας '60 και '70, με ιδιαίτερο νεύρο και πολυσύνθετο ταλέντο, παίζει 4-5 όργανα... πειραματιζόταν και αυτός.. (αν έχεις φλέβα!).
 
Ο Διαμαντής Χιώτης στα 1976 με τον τραγουδιστή Γιωργο Δερμιτζακη, καταγωγή απο Χανιά.


Το 1978, βρίσκονται στο στούντιο η Ρίτα Σακελλαρίου και η Κατερίνα Στανίση για να (ξανα)τραγουδήσουν τις '' Συννεφιές '' τού Γιώργου Μητσάκη, από μία μουσική εκπομπή τού Γιώργου Παπαστεφάνου - ('' Μουσική βραδυά '') αφιερωμένη στον '' δάσκαλο ''.. ** Στο μπουζούκι, ο Διαμαντής Χιώτης και στο μπάσσο - (με επιφύλλαξη) ο Γιώργος Γριτσόπουλος. *Απο Γ.Ζγουρας

Διαμαντής Χιώτης, Ρίτα Σακελλαρίου και Κατερίνα Στανίση (στην ΕΡΤ).


ΒΙΝΤΕΟ.


Στο βίντεο αυτο βλέπουμε τη Ρίτα Σακελλαρίου, με τη νύφη της (σύζυγο του γιού της) Κατερίνα Στανίση ενω ο μπουζουξής είναι ο φυσιογνωμικά άγνωστος στους περισσότερους, Διαμαντής Χιώτης, γιος του Μανώλη Χιώτη. 

Ο Διαμαντής εξ όσων γνωρίζω έπαιζε επαγγελματικά στις αρχες της δεκαετίας του 1970, στην πορεία πρέπει να ασχολήθηκε μόνο με τη διδασκαλία. 

Θεωρείται ισάξιος παικτικά με τον πατέρα του και όπως βλέπουμε ή μάλλον ακούμε στο παρακάτω βίντεο, πειραματίστηκε με μοντέρνους ήχους της εποχής... 



ΠΗΓΗ. 1. rebetcafe
               2. mpouzoukimpouzouksides


ΒΙΝΤΕΟ.



 Διαμαντής Χιώτης (πιάνο) - Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι) (Γιάννη. Τατασόπουλου) ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΝΟΡΕ - Αφιέρωμα στον Γιάννη Τατασόπουλο « Όσα χρόνια κι αν περάσουν » 






1 σχόλιο:

  1. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΚ ΚΛΑΜΠ ΜΠΑΜΠΟΛΑ ΤΟ 1971... ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή