Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με σκόρδο
ΥΛΙΚΑ
- 10 μπουτάκια κοτόπουλο
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια κύμινο
- 2 κουταλάκια πάπρικα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
- χυμό από 2 λεμόνια
- ¼ κουταλάκι κανέλα
- ½ κουταλάκι κουρκουμά
- λίγο chilli powder
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνετε την μαρινάδα, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί.
Βάζετε
το κοτόπουλο σε μια σακούλα που κλείνει (εναλλακτικά το βάζετε σε ένα
τάπερ).
Περιχύνετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και φροντίζετε να πάει
παντού.
Κλείνετε τη σακούλα και τη βάζετε σε ένα μπολ (σε περίπτωση που
έχει καμιά τρυπίτσα) και ακολούθως στο ψυγείο.
Τα
απλώνετε μέσα σε ταψί φούρνου, το δέρμα να είναι προς τα πάνω.
Ψήνετε τα μπουτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30 – 35 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου