Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ
ΥΛΙΚΑ
- λίγο μαρούλι
- λίγη ρόκα
- ½ λαχανάκι σικορέ
- ½ πιπεριά κόκκινη
- ½ μήλο κόκκινο
- 3-4 καρύδια
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένη πιπερόριζα
- λίγο κρασόξιδο
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πρώτη φάση, ψιλοκόβουμε το μαρούλι, την ρόκα και το λαχανάκι σικορέ, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβουμε την πιπεριά και το μήλο σε κυβάκια.
Δεν αφαιρούμε την φλούδα του μήλου, για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτουμε και το καρύδι, τριμμένο σε μούλτι και ανακατεύουμε.
Στη
συνέχεια, χτυπάμε στο μούλτι, το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι.
Ξαναχτυπάμε τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
Ξαναχτυπάμε τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
Τέλος,
περιχύνουμε την σαλάτα με την παραπάνω σάλτσα και είναι έτοιμη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου