ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - Διάσπαρτη με μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας




Της Ηρώς Κουνάδη

της Ηρώς Κουνάδη

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/escape/infoguide/article/284573/paralies-peloponnhsoy-to-top-10-mas-kato-apo-t-avlaki.html
Πηγή: www.in2life.gr
 Φωκιανό 




Στον Νομό Αρκαδίας, λίγο πιο κάτω από το Λεωνίδιο, κοντά στο χωριό  Πούλιθρα. 
Η παραλία είναι  ένας τέλειος ημικυκλικός κολπίσκος με διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, μεγάλα λευκά βότσαλα, και μερικές καταπράσινες βουνοπλαγιές να «κλείνουν» τις άκρες του. 



Βοϊδοκοιλιά 




Στη Μεσσηνία, 10 χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο. Η παραλία είναι μια από τις πλέον πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας, και δικαίως: 
Το υπέροχο ημικύκλιο που σχηματίζει, τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της και οι λευκοί της αμμόλοφοι με την ψιλή σαν πούδρα άμμο συνθέτουν ένα τοπίο φαντασμαγορικό.



Αγία Βαρβάρα 




Στη (λακωνική) Μάνη, περίπου εννέα χιλιόμετρα πριν τον Κότρωνα. Η παραλία με ψιλή, χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες για την απαραίτητη σκιά, ελάχιστος κόσμος κι ένα παράξενο εκκλησάκι στην άκρη της, που σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών.



Ελαία 


 Στη Μεσσηνία, περίπου 10 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, στον δρόμο προς Πύργο. 
Η παραλία με χρυσαφένια άμμο, ιόνια νερά , κυματάκι τον Αύγουστο για τους λάτρεις του είδους, και άφθονη σκιά από το πευκοδάσος πίσω της.


Μαυροβούνι 


Στον νομό Μεσσηνίας, ανάμεσα στη Φοινικούντα και τη Μεθώνη. Μην μπερδευτείτε, υπάρχουν διάφορα «Μαυροβούνια» διάσπαρτα ανά την Πελοπόννησο (με διασημότερο, αλλά λιγότερο φαντασμαγορικό, εκείνο κοντά στο Γύθειο, του νομού Λακωνίας). 
Η παραλία μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας με βελούδινη χρυσαφένια άμμο, διάφανα ανοιχτογάλαζα νερά . 



Φονέας




Στη Μεσσηνία, περί τα 30 χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα. 
Η παραλία με μεγάλα λευκά βότσαλα, πρασινογάλαζα νερά στα οποία καθρεφτίζονται τα φουντωτά δέντρα που της προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους, και επιβλητικά βράχια στο πίσω μέρος της.



Πετροχώρι  



15 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου, πολύ κοντά στη Βοϊδοκοιλιά. 
Η παραλία με τους εντυπωσιακούς της αμμόλοφους, τα ολόλευκα κρινάκια της άμμου, τα ανοιχτογάλαζα νερά της .




Κυπαρίσσι 




Στη βορειοανατολική πλευρά της Λακωνίας, 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μονεμβασιάς. 
Είναι στην πραγματικότητα δύο παραλίες, της Αγίας Κυριακής και της Μεγάλης Άμμου: Πολύχρωμα βότσαλα και επιβλητικά βράχια στην πρώτη, ασπρόμαυρα βότσαλα και αρμυρίκια για σκιά στη δεύτερη. Κρυστάλλινα νερά που συναντούν τη γραμμή του ορίζοντα, ειδυλλιακή ησυχία και πανοραμική θέα στον παραλιακό οικισμό και στις δύο. 




Κολονίδες 




Στον μεσσηνιακό κόλπο, τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια της Κορώνης. Είναι μία από τις ελάχιστες «μυστικές» παραλίες της περιοχής. Η πράσινη κορνίζα που της εξασφαλίζουν τα φουντωτά δεντράκια γύρω της κάνει τέλεια αντίθεση με το γαλάζιο των νερών της, στα οποία καταλήγει η απαλή χρυσαφένια άμμος της. 




Ζαχάρω 



Στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, στο νομό Ηλείας, περί τα 40 χιλιόμετρα από τον Πύργο. Η παραλία είναι, ουσιαστικά, η αρχή της απέραντης φαντασμαγορικής αμμουδιάς που οι Αθηναίοι λέμε «Καϊάφα» και οι Πελοποννήσιοι «παραλία του Πύργου» και η οποία εκτείνεται σε μήκος πενήντα χιλιομέτρων. 

Απαλή, χρυσαφένια αμμουδιά, αμμόλοφοι με λευκά κρινάκια, τιρκουάζ ιόνια νερά κι ένα υπέροχο πευκοδάσος, τραυματισμένο από τις φωτιές του 2007, το οποίο διασχίζουν οι γραμμές του εγκαταλελειμμένου πια σιδηροδρόμου. 
 Η Αρχαία Ολυμπία απέχει από εδώ μόλις 25 χιλιόμετρα. 




ΠΗΓΗ. in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου