ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΜΑΙΟΥ.....






 325  Αρχίζουν οι εργασίες της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου της Χριστιανικής Εκκλησίας, στη Νίκαια.

1825  Ο Παπαφλέσσας και οι λίγοι, ηρωικοί πολεμιστές που είχε στο πλευρό του, πέφτουν μαχόμενοι κατά υπεραρίθμων Τουρκοαιγυπτίων του Ιμπραήμ.

1873  Δύο Αμερικανοί, οι Levi Strauss and Jacob Davis παίρνουν στα χέρια τους το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή τους. Ήταν ένα ανθεκτικό παντελόνι από καραβόπανο που επρόκειτο να γίνει το δημοφιλέστερο ένδυμα όλων των εποχών: το μπλου τζιν.

1882  Συνομολογείται η Τριπλή Συμμαχία μεταξύ Γερμανίας, Αυστροουγγαρίας και Ιταλίας

1902  Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

1927  Ένας από τους πρωτοπόρους της αεροπλοΐας, ο Τσαρλς Λίντμπεργκ επιχειρεί την πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Παρίσι.

1940  Οι πρώτοι κρατούμενοι καταφθάνουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

1941  Αρχίζει η μάχη της Κρήτης, η οποία διήρκεσε μέχρι την 1η Ιουνίου. Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ ώστε να μην επιχειρήσουν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά την διάρκεια του πόλεμου.

1951  O γερμανικός οίκος Χόλτσμαν ξεκινά το έργο του νέου λιγνιτωρυχείου στο Αλιβέρι.

1983  Δημοσιεύονται για πρώτη φορά ιατρικές έρευνες σχετικά με την ανακάλυψη ενός νέου, θανατηφόρου ιού: ονομάζεται HIV και προκαλεί το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας, το AIDS.

1989  Οι κινεζικές Αρχές προχωρούν στην επιβολή στρατιωτικού νόμου για να καταστείλουν τις αντι-δημοκρατικές διαδηλώσεις. Η κατάσταση κλιμακώθηκε και κατέληξε στην τραγική σφαγή της πλατείας Τιεν Αν Μεν.

1996  Έγκλημα χωρίς προηγούμενο στη Θάσο από τον 24χρονο φοιτητή Νομικής Θεόφιλο Σεχίδη. Σκοτώνει με άγριο τρόπο τους γονείς, το θείο, την αδερφή και τη γιαγιά του. Το έγκλημα θα ανακαλυφθεί στις 9 Αυγούστου.

2002  Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

2012  Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώνονται και άλλοι 50 τραυματίζονται από σεισμό 6 Ρίχτερ στη βόρεια Ιταλία.




ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου