ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Μπουσάν - Στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας


Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας συνδυάζει απομονωμένους, ορεινούς βουδιστικούς ναούς και εξωτικές παραλίες.
Το Μπουσάν βρίσκεται στην νότια άκρη της χερσονήσου της Κορέας και φημίζεται για τα επιβλητικά βουνά, τα θαλασσινά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.

Εντυπωσιακοί ουρανοξύστες ξεπροβάλλουν σε μια σειρά από στενές κοιλάδες.


Είναι γνωστό και ως η «καλοκαιρινή πρωτεύουσα» της Νότιας Κορέας, καθώς το λιμάνι της που αποτελεί το μεγαλύτερο της χώρας, απέχει 2,5 ώρες με το τρένο από την Σεούλ.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ναό Beomeosa, που ιδρύθηκε το 678 μ.Χ., βρίσκεται στα βουνά έξω από την πόλη και κατακλύζεται καθημερινά από πιστούς και τουρίστες.


Ο ναός Haedong Yonggunsa βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και προσφέρει εντυπωσιακή θέα στον επισκέπτη.
Στην αγορά ψαριών Jagalchi, τη μεγαλύτερη στην Νότια Κορέα επιτρέπεται η δοκιμή μερικών από τα ωμά θαλασσινά, απευθείας από τον πωλητή.


Η πόλη περιβάλλεται και από εξωτικές παραλίες, όπως η Gwangalli που κατά μήκος της πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο το «Φεστιβάλ πυροτεχνημάτων». Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ της περιοχής με λέιζερ υψηλής τεχνολογίας και μυριάδες πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Στην παραλία Dadaepo βρίσκεται το συντριβάνι «Dadaepo Sunset Fountain of Dreams», το μεγαλύτερο στον κόσμο. Στο σιντριβάνι εμφανίζονται τα χρώματα του ουράνιου τόξου και εξαφανίζονται μαζί με τα ρέματα του νερού.






ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου