Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σουφλέ με μπεσαμέλ και πράσο
ΥΛΙΚΑ
- 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 5 αβγά χωρισμένα
- βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 150 γραμμάρια γραβιέρα χοντροκομμένη
- 150 γραμμάρια ένταμ χοντροκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε αρχικά το πράσο.
Έπειτα ρίχνετε το μπέικον μαζί με πιπέρι.
Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου η μπεσαμέλ, ρίχνετε μέσα τους
κρόκους αυγού και το μείγμα πράσου.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά.
Σερβίρετε με σαλάτα με σπανάκι και τυρί κρέμα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου