Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ απο τον κ.ΜΑΜΑΛΑΚΗ
Τυρόπιτα Σκοπέλου
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
- 1 κιλό σταρένιο αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
- λίγο αλάτι
- νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σφικτή.
Υλικά για τη γέμιση
- ½ κιλό κατσικίσιο τυρί
- νισεστές για το άνοιγμα φύλλου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια με νισεστέ και ανοίγετε ένα,ένα φύλλο.
Παίρνετε το φύλλο ρίχνετε λίγο λάδι στην επιφάνεια .
Τρίβετε το τυρί με το χέρι και το απλώνετε στο ένα τρίτο της επιφάνειας του φύλλου, σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Διπλώνετε την πίτα κλείνοντας μέσα τη γέμιση και την τυλίγετε σαν σαλίγκαρο.
Γεμίζετε και τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.
Τηγανίζετε μία ,μία και από τις δύο πλευρές σε μπόλικο λάδι.
Αφού ροδίσουν τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
**νισεστές - κοινή ονομασία για το πολύ ψιλό αλεύρι που μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε πρωτογενές αμυλώδες υλικό (πατάτες, στάρι, ρύζι κλπ)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου