Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού
ΥΛΙΚΑ
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. κανέλα
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 1/2 κιλό περίπου καρότο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
- καρυδόψιχα τριμμένη, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας.
Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Αλλάζουμε το εξάρτημα με αυτό του φτερού.
Προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα αυγών.
Συνεχίζουμε εναλλάξ να ρίχνουμε αλεύρι και αυγά.
Όταν έχουν ενσωματωθεί τα υλικά βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο.
Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί 20 εκ. ή σε φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για περίπου 45 έως 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το φρόστινγκ
Στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα τη ζάχαρη άχνη και του βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να αφρατέψει το βούτυρο, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
Αυξάνουμε την ταχύτητα από μέτρια σε υψηλή.
Χτυπάμε το φρόστινγκ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια λεία παχιά κρέμα, περίπου για 4 λεπτά.
Δεν το χτυπάμε υπερβολικά, όμως, γιατί μπορεί το μείγμα να γίνει ρευστό.
Γαρνίρουμε το κρύο κέικ με το φρόστινγκ, από πάνω και στα πλάγια.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρυδόψιχα και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. mariailiaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου