Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ απο τον κ.ΜΑΜΑΛΑΚΗ
Μηλόπιτα
ΥΛΙΚΑ
- 175 γραμμ. άσπρο αλεύρι
- 75 γραμμ. ζάχαρη
- 75 γραμμ. βούτυρο
- 1 αβγό
- 1 κιλό ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3-4 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
- 2 κουτ. σούπας νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ταρτιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε σε μια μπασίνα (μεταλλική λεκάνη) το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο και ζυμώνετε το μίγμα με τις άκρες των δαχτύλων σας.
Ρίχνετε το αβγό και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι το μίγμα να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τηναφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Βράζετε τα ξινόμηλα με το νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 20 λεπτά. Βγάζετε τα μήλα από τη φωτιά, τα λιώνετε με ένα πιρούνι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ανοίγετε τη ζύμη στην ταρτιέρα και προσθέτετε τον πουρέ των μήλων.
Βράζετε τα ξινόμηλα με το νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 20 λεπτά. Βγάζετε τα μήλα από τη φωτιά, τα λιώνετε με ένα πιρούνι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ανοίγετε τη ζύμη στην ταρτιέρα και προσθέτετε τον πουρέ των μήλων.
Προσθέτετε επάνω στον πουρέ τις υπόλοιπες φέτες μήλου ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια της τάρτας.
Λιώνετε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά με 3 κουτ.
σούπας νερό και το προσθέτετε επάνω στις φέτες των μήλων.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου