Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ 2007!
ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, μετά την άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2007 στο οποίο ήταν μέλη.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε Κακουργηματική ποινική δίωξη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και των υπευθύνων της εταιρείας ΜΕΤΚΑ για σύμβαση που υπέγραψαν το 2007, που φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.
Σημειώνεται πως καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού τον Φεβρουάριο του 2007 είχε ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος.
Η δίωξη αφορά σύμβαση που υπέγραψε το τότε ΔΣ της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ, για την κατασκευή μονάδας της επιχείρησης στο Αλιβέρι παρά το γεγονός, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, πως ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και δεν επρόκειτο να προχωρήσουν έγκαιρα οι εργασίες.
Συγκεκριμένα, το έργο αφορούσε στην κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της επίμαχης μονάδας της ΔΕΗ.

Ως εκ τούτου, ο κ.Τάκης Αθασόπουλος υπέβαλλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος την απεδέχθη.
Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί ο νέος υποψήφιος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλε σήμερα με επιστολή του στον Υπουργό κ. Γιάννη Στουρνάρα, και ο  Γεώργιος Μέργος, που είχε προκαλέσει σάλο με την αναφορά του σε περαιτέρω μειώση του βασικού μισθού. Η παραίτηση του έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Γ. Στουρνάρα.
Ο κ. Μέργος αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ότι «η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην Δ.Σ. της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών».
Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://iskra.gr