ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Πως ειδοποιήθηκαν με e-mail στις 8 Μαρτίου να μεταφέρουν καταθέσεις από την Κύπρο στη Μάλτα [έγγραφο]

Ενα e- mail με το οποίο εταιρεία νομικής και φοροτεχνικής κάλυψης πρότεινε σε συγκεκριμένες εταιρείες να μεταφέρουν καταθέσεις σε τράπεζες της Μάλτας αποκαλύπτει σήμερα η Ελευθεροτυπία.
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα έρχεται να ενισχύσει την έντονη φημολογία πως κάποιοι γνώριζαν τί επρόκειτο να συμβεί και πρόλαβαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Το μήνυμα που αποκαλύπτει σήμερα η Ελευθεροτυπία, φαίνεται ότι εστάλη στις 8 Μαρτίου με τον τίτλο «Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κυπριακών εταιρειών (και φυσικών προσώπων) σε μαλτέζικες τράπεζες . Με το e-mail, που είναι γραμμένο σε αγγλικά και ελληνικά, «συστήνεται ανεπιφύλακτα η πρακτική αυτή», δηλαδή το άνοιγμα λογαριασμών στην Μάλτα, «αν μη τι άλλο για να επιτύχουμε μεγαλύτερη διασπορά κινδύνου, ενισχύοντας παράλληλα εκ των πραγμάτων πρακτικά και την εμπιστευτικότητα ως προς το πού βρίσκονται τα χρηματικά διαθέσιμα μιας εταιρείας, καθώς μοιράζονται σε διαφορετικά μέρη».
Το ηλεκτρονικό μήνυμα κλείνει με το συμπέρασμα: «Το άνοιγμα επιπλέον λογαριασμών σε άλλη χώρα από τη χώρα σύστασης είναι (και ήταν για χρόνια τώρα) μια πρακτικά πολύτιμη τεχνική για διαχείριση μείωση των κινδύνων της φορολογικής σας διάρθρωσης. Πολύ περισσότερο σε εποχές οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας.» Μάλιστα σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι καλό είναι να μην βρίσκονται όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι.
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου