ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Χορτοκεφτέδες και ΝΤΙΠ

                                     
                                                  Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                                                     Χορτοκεφτέδες και ΝΤΙΠ
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι 

  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο στα 4

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 

  • 1 1/2 έως 2 φλιτζ. νερό

  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για το NTIΠ.

1 φλιτζ. γιαούρτι

¼ κ.γ. κάρυ σε σκόνη

¼ κ.γ. πάπρικα

¼ κ.γ. κύμινο

Ανακατεύουμε καλά όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος.

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολλές φορές με άφθονο νερό.
 Το στεγνώνουμε μέσα στο ειδικό σκεύος και το αχνίζουμε για 3 λεπτά μέχρι να γίνει τρυφερό. 
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, γίνεται και στο μπλέντερ, και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το αχνισμένο σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.  

Για να φτιάξουμε το χυλό αναμιγνύουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και μισό κουταλάκι αλάτι. 
Κάνουμε ένα πηγαδάκι στη μέση και προσθέτουμε το νερό και το χτυπημένο αβγό και ανακατεύουμε καλά, ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά σφιχτός. 
Ανακατεύουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι με το χυλό πολύ καλά

Ζεσταίνουμε 3εκ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις κάψει καλά τηγανίζουμε αρκετούς χορτοκεφτέδες μαζί, κουταλιά- κουταλιά όπως τους λουκουμάδες. 
Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τους γυρίζουμε και από την άλλη. 
Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να βγάλουν το υπερβάλλον λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να τελειώσουμε όλο το χυλό. 
Προσθέτουμε κι άλλο λάδι αν χρειασθεί κατά την διάρκεια του τηγανίσματος. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε. 
                                                                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου