ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κωστής Στεφανόπουλος :«Η Γερμανία θέλει να μας υποτάξει»

30-3-2013

Κεραυνούς εναντίον της Γερμανίας για τη στάση της απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και συνολικότερα στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εξαπολύει μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.


Παράλληλα αναφέρεται στις εξελίξεις στην Κύπρο και εγκαλεί τις κυβερνήσεις της μαρτυρικής Μεγαλονήσου για τις πολιτικές που ακολούθησαν και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

«Η Γερμανία κοιτά αποκλειστικά το συμφέρον της και το συμφέρον της είναι να υποταχθεί η Ελλάδα και όχι μόνο» δηλώνει ο κ. Στεφανόπουλος και συμπληρώνει πως οι υπόλοιπες χώρες δείχνουν σαν να μη θέλουν και να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Πιστεύει ωστόσο ότι η παραμονή μας στο ευρώ είναι μονόδρομος. «Πιστεύω στο ευρώ έναντι της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα» δηλώνει ενώ το ίδιο πιστεύει και για την Κύπρο, είναι όμως επικριτικός για τις πολιτικές ηγεσίες στο νησί.

«Ο λαός της Κύπρου πληρώνει σήμερα τα επίχειρα των λαθών που έκαναν οι κυβερνήσεις του» λέει και θεωρεί μέγα λάθος ότι η Βουλή καταψήφισε την πρώτη πρόταση του Eurogroup, αφού η επόμενη που υιοθετήθηκε ήταν χειρότερη.

Για την κατάσταση στη χώρα μας αν και δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, εκτιμά πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί και θεωρεί ως το πιο σημαντικό πρόβλημα την ανεργία, ειδικά των νέων. Δηλώνει τέλος αντίθετος σε πρόωρες εκλογές καθώς πιστεύει ότι «μια εσωτερική διαδικασία δεν μπορεί να λύσει ένα συνολικότερο εξωτερικό πρόβλημα». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου