Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Προκλητικά κυνικές οι δηλώσεις Μέργου για τον κατώτατο μισθό

«Προκλητικά κυνικές» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, σε σχέση με τον κατώτατο μισθό.
ΚΚΕ: Προκλητικά κυνικές οι δηλώσεις Μέργου«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις προκλητικά κυνικές δηλώσεις του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών που θεωρεί ψηλό τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών. Αυτές οι δηλώσεις αποκαλύπτουν τους αποκρουστικούς στόχους συγκυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, EE για ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Φανερώνει γιατί η κυβέρνηση μεθοδεύει την απαγόρευση της απεργίας και την καταστολή των εργατικών λαϊκών αγώνων».
Όπως σημειώνει το ΚΚΕ, «αποδεικνύει ότι η σφαγή των δικαιωμάτων και η βύθιση των εργαζομένων στη φτώχεια είναι άμεση επιδίωξη της πλουτοκρατίας, της ΕΕ». «Μαζί με τον κατώτατο μισθό στο στόχαστρό τους είναι άλλωστε η κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η διατήρηση των προσαυξήσεων ανά τριετία συνιστά ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την ελληνική οικονομία. Γι' αυτό στόχος είναι να μη μείνει κλαδική συλλογική σύμβαση», τονίζει το ΚΚΕ.
Παράλληλα ζητά από τους εργαζομένους, τους ανέργους, τις γυναίκες και τους νέους να «αφυπνιστούν» και «να γίνουν τώρα μια γροθιά σε κάθε τόπο δουλειάς». «Αυτοί έχουν τη δύναμη. Η απεργία στις 20 Φλεβάρη πρέπει να γίνει παντού αφετηρία οργάνωσης και αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματά τους για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων», καταλήγει το ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ : http://www.newsbomb.gr