Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Σοφιανού και του στελέχους της Ν.Δ Μιχελάκη υπήρξε χτες στην τηλεόραση «Κόντρα» με κύριο θέμα την ανεργία και τις ξένες επενδύσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013


Σαν πρότυπο επένδυσης ο Μιχελάκης έφερε την Κινέζικη εταιρεία Cosco στον Πειραιά. Αν και η απάντηση του στελέχους του ΚΚΕ ήταν καίρια ένα περασμένο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» για το τι συμβαίνει σ’ αυτό το εργοτάξιο είναι απόλυτα κατατοπιστικό:

 «Οι εργαζόμενοι είναι σύγχρονοι δούλοι, αφού η σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι λιμενεργάτες της κινέζικης πολυεθνικής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους εξής όρους: Ολοι οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται ως ανειδίκευτοι εργάτες. Οι συμβάσεις είναι ημερήσιες και γίνονται μέσω εταιρείας που έχει συσταθεί γι' αυτό το σκοπό και μέσω πέντε υπεργολάβων. Κανονισμός εργασίας δεν υπάρχει, σωματείο δεν επιτρέπεται και δεν αναγνωρίζεται η δικαιοδοσία του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων, ακόμα και της ΓΣΕΕ...

 Σύμφωνα με στοιχεία που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς να διαψευσθούν,το ωράριο των εργατοτεχνιτών στο ΣΕΜΠΟ της COSCO είναι σπαστό και κανείς δε γράφει υπερωρία, ενώ όσοι εργάζονται πενθήμερο, περίπου οι μισοί, έχουν μηνιαίες αποδοχές γύρω στα 700 ευρώ. Για τους υπόλοιπους ισχύει καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, με αποδοχές 300 - 400 ευρώ.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://tsak-giorgis.blogspot.gr
ΒΙΝΤΕΟ: http://youtu.be/-xtH0B3_VrM