Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΟΥΦΛΕ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις μισοκρυώσει το κόβουμε και το σερβίρουμε σκέτο ή πασπαλισμένο με τριμμένη φέτα.
ΠΗΓΗ: http://tetradiosyntagon.blogspot.gr/
ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΟΥΦΛΕ
ΥΛΙΚΑ
- 100 γραμ. βούτυρο
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 4-5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
- 4 αυγά
- 500 γραμμάρια φέτα
- αλάτι, πιπέρι
- 4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε, το κόβουμε σε 2-3 μέρη και το
βάζουμε στη κατσαρόλα χωρίς νερό. Ανάβουμε τη φωτιά και το αχνίζουμε. Το
σουρώνουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε 100 γραμμάρια βούτυρο και
ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ανάβουμε τη φωτιά και τα
σωτάρουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον άνηθο ψιλοκομμένο και
το σπανάκι και τα φέρνουμε και αυτά 3-4 βόλτες.
Τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ και μέσα ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο ή ένα ταψάκι
και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ: http://tetradiosyntagon.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου