ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το φλερτ με τους καραμανλικούς

 25-2-2013
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το φλερτ με τους καραμανλικούς
Καμία σχέση η ΝΔ του Σαμαρά με τη μεταπολιτευτική ΝΔ λέει ο Π. Σκουρλέτης



Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το φλερτ με τους καραμανλικούςΓια ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά μίλησε εκ νέου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες στον Τύπο περί θετικών σχολίων του Κώστα Καραμανλή για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του ιδρυτή της ΝΔ.
Η εκδήλωση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής» θα γίνει στις 6 Μαρτίου.

Μιλώντας στον Real Fm ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Η ταυτότητα, το προφίλ της σημερινής ΝΔ υπό τον κ. Σαμαρά, διαφέρει πολύ από αυτό που μας είχε δείξει η ΝΔ μετά το 1974, δηλαδή τη μεταπολιτευτική Καραμανλική ταυτότητα της ΝΔ.

»Υπάρχει μετατόπιση του κόμματος και ως προς τη ρητορική του, αλλά και ως προς την αντιμετώπιση του πολιτικού αντιπάλου με έντονα τα στοιχεία μιας ακροδεξιάς πολιτικής»
.

Για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην εκδήλωση με τις επισημάνσεις για τις «ποιοτικές» διαφορές στις πρωθυπουργίες του Κ. Καραμανλή, τη δεκαετία του 1950 και μέχρι το 1963 και το 1974 με τη Μεταπολίτευση:

«Καταλαβαίνετε ότι η συμμετοχή σε μία εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή, όταν μάλιστα πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος επί πολλά χρόνια διετέλεσε πρωθυπουργός, με την πρώτη του φάση μέχρι το 1963 όπου κανείς έχει πολλά πράγματα να επισημάνει, αλλά και με τη δεύτερή του θητεία μετά το 1974 η οποία έχει συνδεθεί με ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα -θα έλεγε κανείς ότι μετά το 1974 η ίδια η λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως η πιο ομαλή, συγκρινόμενη με άλλες περιόδους».
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου