Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σπαγγέτι µε χταπόδι
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χταπόδι
- ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- κόκκινη ξερή πιπεριά (μπούκοβο)
- 1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι ξυσμένη φρέσκια ντομάτα, ή του κουτιού ψιλοκομμένη
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 ξύλο κανέλλα
- αλάτι
- 1 πακέτο μακαρόνια
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε αρχικά το χταπόδι σε βαθιά κατσαρόλα.
Αν είναι κατεψυγμένο μην το ξεπαγώσετε, αλλά ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς το συχνά.
Δεν χρειάζεται νερό. Το χταπόδι θα βγάλει το δικό του.
Αν
πρόκειται να το σερβίρετε με μακαρόνια, κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
Βάλτε και την κόκκινη πιπεριά, αν τη χρησιμοποιείτε.
Δοκιμάστε, και αν χρειάζεται,
βάλτε αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι, αν δεν χρησιμοποιήσατε μπούκοβο.
Η γεύση του πρέπει να είναι έντονη και πικάντικη, ιδίως αν πρόκειται να το σερβίρετε με τα ζυμαρικά.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου