Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κέικ με καρύδα και γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ (4 ΑΤΟΜΑ)
- 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ¾ φλ. γιαούρτι στραγγιστό ολόπαχο
- 1 φλ. ινδοκάρυδο συν έξτρα για πασπάλισμα
- ¾ φλ. ζάχαρη
- ¾ φλ. νερό
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
Στη συνέχεια φτιάχνετε
το σιρόπι αναμιγνύοντας τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι σε μια μικρή
κατσαρόλα.
Όταν κοχλάσουν χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά
Βάζετε τη βανίλια κα αναμιγνύετε.
Στη συνέχεια, ρίχνετε 3 κουταλιές από
το αλεύρι στο μίγμα και χτυπάτε να αναμιχθεί.
Χτυπάτε μέχρι να
αναμιχθούν τα υλικά, αλλά μην το παρακάνετε.
Τέλος, ρίχνετε το
ινδοκάρυδο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να σταθεί για 5
λεπτά.
Μετά, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Με ένα πινέλο
ζαχαροπλαστικής απλώνετε το σιρόπι παντού στο κέικ.
Πασπαλίζετε με έξτρα
ινδοκάρυδο.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 2 ώρες) πριν να το κόψετε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου