ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Πίτα σε φόρμα

                     
                Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                               Πίτα σε φόρμα






ΥΛΙΚΑ
  •  2 τεμ ή 4 τεμ φύλλα χειροποίητα σπιτικά ή εμπορίου
  •  1 μπαλάκι κομμένο καρέ μοτσαρέλα
  •  300 γρ τριμμένη τυρί φέτα
  •  2 τεμ αυγά
  •  1 τεμ κομμένο ροδέλες κρεμμύδι ξερό
  •  1 τεμ κομμένη ροδέλες πιπεριά
  •  2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  •  100 ml κρέμα γάλακτος
  •  1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι- πιπέρι -πάπρικα
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμος ξερός
  •  5-6 φέτες ψιλοκομμένες γαλοπούλα καπνιστή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ την μοτσαρέλα κομμένη καρέ, την φέτα τριμμένη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον δυόσμο, το αλεύρι και τις φέτες γαλοπούλας ψιλοκομμένες. 
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά από τους σπόρους τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. 
Βάζουμε σε τηγανάκι 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι αφήνουμε να κάψει. 

Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και σοτάρουμε κρεμμύδι και πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. 

Τα βγάζουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα τυριά. 
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί , ενώ προσθέτουμε και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. 

Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ πολύ καλά, απλώνουμε στην βάση της φόρμας ένα φύλλο σπιτικό ή 2 εμπορίου, τα λαδώνουμε πολύ καλά, απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με ένα φύλλο σπιτικό ή 2 εμπορίου. 

Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν από την φόρμα (αεράτα όχι στρωμένα τέλεια), λαδώνουμε, ραντίζουμε με λίγο νερό και τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε για να ξεφορμάρουμε κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.



                                                                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



ΠΗΓΗ. chefoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου