Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κορμός με κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
- 2 πακέτα. μπισκότα πτι μπέρ
- 1/3 κούπας γάλα
- 4 κροκάδια ή 2 αυγα
- 1/2 φλ. ελληνικού κονιάκ
- ξηρούς καρπούς κατα προτίμηση και σε ποσότητα που θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα να γίνουν σαν κρέμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους, ανακατεύουμε.
Έπειτα την κουβερτούρα (δεν πρέπει να είναι ζεστή,) ανακατεύουμε καλά και τέλος το μισό γάλα.
Σε ένα μπολ σπάμε με ένα γουδί τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε το κονιάκ και το γάλα και ανακατεύουμε, τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μπισκότα στην κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα το δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Το βάζουμε στην κατάψυξη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. syntagesapospiti
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου