Σαλάμι σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ πάνω από ένα μπεν- μαρί. Λιώστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε τους κρόκους και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό ακόμη.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ ανάλατο βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. ρούμι
- ¼ κ.γ. κανέλα,
- ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ γαρύφαλλα
- 4 κάστανα (50 γρ), ψιλοκομμένα
- 20 γρ. αμύγδαλα(ανάλατα και ξεφλουδισμένα), ψιλοκομμένα
- 60 γρ. (¾ του φλιτζανιού) μπισκότα (επιλογής σας), θρυμματισμένα
- 50 γρ. (2) αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα
- ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ πάνω από ένα μπεν- μαρί. Λιώστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε τους κρόκους και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό ακόμη.
Προσθέστε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και το ρούμι. Ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από την άχνη ζάχαρη.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και να μπορείτε να δουλέψετε το μείγμα με τα χέρια σας.
Κάντε το ένα ρολό και τυλίχτε το σε μία πλαστική μεμβράνη.
Περιστρέψτε τα άκρα της μεμβράνης ώστε να το σφραγίσετε και βάλτε το στο ψυγείο για δύο ημέρες έτσι ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Για να σερβίρετε, βγάλτε το ρολό από το ψυγείο, αφαιρέστε τη μεμβράνη και «βουτήξτε» το ρολό στην άχνη ζάχαρη.
Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου