ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Οι συνταξιούχοι «πολιόρκησαν» το ΥΠΟΙΚ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-10-2015


Μια πρώτη απάντηση στα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση τους σπρώχνει πιο βαθιά στη φτώχεια έδωσαν οι συνταξιούχοι, με παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν, χτες, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. 


«Κάτω τα χέρια απ' τις συντάξεις, ο αγώνας ο δικός μας το δρόμο θα σας φράξει». 



Με συνθήματα όπως αυτό, διαμήνυσαν στην κυβέρνηση πως η επιδίωξή της να μειώσει κι άλλο τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές τους παροχές θα βρει ισχυρές αντιστάσεις.
Στους συγκεντρωμένους, στην οδό Νίκης, μίλησαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, κάλεσε μεταξύ άλλων σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Παρασκευή, μέρα ψήφισης των μέτρων.

Το λόγο πήραν, επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, Σπύρος Αντωνόπουλος.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. 

Στο επιχείρημα του τελευταίου πως υπάρχει το «γενικό πλαίσιο» και πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα, έδωσαν σαφή απάντηση: 

Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τις περικοπές και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα μέχρι να τις ανατρέψουν.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου