ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Φυσάει Βαρδάρης ελληνικών φιλμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25-10-2015







Του  ΚΩΣΤΑ ΖΑΛΙΓΚΑ 







Με τις πολυαναμενόμενες νέες ταινίες της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, του Κωνσταντίνου Γιάνναρη και του Γιώργου Ζώη, ένα αφιέρωμα στα εξήντα χρόνια προσφοράς στο ελληνικό σινεμά από το Νίκο Καβουκίδη καθώς και ένα ακόμη αφιέρωμα στη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων του ελληνικού κινούμενου σχεδίου, ο εγχώριος κινηματογράφος πρωταγωνιστεί στο φετινό 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από τις 6-15 Νοεμβρίου.

Τους σινεφίλ του Βορρά περιμένουν 21 μεγάλου μήκους και 16 μικρού μήκους ταινίες ενώ 40 είναι οι ταινίες κινουμένων σχεδίων που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ και θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία του είδους, από το πρώτο καρτούν του Σταμάτη Πολενάκη 

«Ο Ντούτσε αφηγείται…» μέχρι τη νεότερη σοδειά.

Ξεχωρίζουν 

 
Οι ελληνικές ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη φέτος φτάνουν τις δεκατέσσερις και ανάμεσά τους ξεχωρίζει το προσφάτως βραβευθέν στο Φεστιβάλ Λονδίνου «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, που θα παρουσιασθεί σε ειδική προβολή και «Το ξύπνημα της άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη που επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά το «Man at sea». 


Πρωταγωνιστές του μια παρέα πέντε εφήβων που στήνουν μια ένοπλη συμμορία στην παρηκμασμένη Αθήνα. Παρών στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο Γιώργος Γκικαπέπας με το «Silent» όπως και ο Δημήτρης Αθανίτης με το «Invisible» που αφορά σε έναν διαζευγμένο άνδρα ο οποίος έχει χάσει τη δουλειά του και ετοιμάζει την εκδίκησή του.

Το «Interruption» του Γιώργου Ζώη, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του νεαρού δημιουργού, προσγειώνεται στη Θεσσαλονίκη από τους «Ορίζοντες» του πρόσφατου Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ παρών θα είναι και ο Σπύρος Αμοιρόπουλος με το «Στην κουζίνα» όπου στο επίκεντρο βρίσκονται έξι ζευγάρια σε διαφορετικές περιόδους των σχέσεών τους.
 

Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν και ταινίες που έχουν ήδη κάνει τον κύκλο τους στις αίθουσες όπως το «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου, το «Από έρωτα» του Θοδωρή Αθερίδη ή οι «Οχθες» του Πάνου Καρκανεβάτου αλλά και τα «Σύμπτωμα» του Αγγελου Φραντζή, «Μικρή Αρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου που αναμένονται προσεχώς. 



ΠΗΓΗ. e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου