Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Στο taxis τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-10-2015

Ξεκίνησε τις πρώτες πρωϊνές ώρες η ανάρτηση στο taxisnet των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. 


Για να πληροφορηθούν οι φορολογούμενοι το ποσό που θα πρέπει αν πληρώσουν θα πρέπει αφού εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στο taxisnet **(www.gsis.gr) να επιλέξουν την εφαρμογή υποβολής Ε9.


Στη συνέχεια θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή περιουσιολογίου, να επιλέξουν το έτος 2015 και να κάνουν κλικ στη συνέχεια στην επιλογή "εκτύπωση εκκαθαριστικού".


Υπάρχει επίσης και η επιλογή "Στοιχεία δόσεων" στην οποία θα δουν ότι το ποσό που ΕΝΦΙΑ είναι κατανεμημένο σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Οκτωβρίου και την τελευταίας έως το τέλος Φεβρουαρίου 2016.


Να σημειωθεί ότι στα εκκαθαριστικά έχουν ακόμη περάσει και οι εκπτώσεις που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, όπως είναι αυτές για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (20% έκπτωση), οι οποίες θα περάσουν σε νεότερη εκκαθάριση.


Τα στελέχη της διεύθυνσης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΥΠΟΙΚ εργάστηκαν χθες ολη νύχτα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ανάρτησης τις πρώτες πρωινές ώρες. 


Η ανακοίνωση του υπουργείου


"Ξεκίνησε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες η ανάρτηση στο TAXIS των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ για το 2015. Οι φορολογούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις υποχρεώσεις τους και να διασταυρώσουν αν τα όσα διέδιδαν ορισμένοι για "αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ" (σε σχέση με το 2014) όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αλήθεια ή όχι.


Υπενθυμίζουμε ότι η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει σε 5 δόσεις (ΟΚΤ-ΝΟΕ-ΔΕΚ-ΙΑΝ-ΦΕΒ) μέχρι και το Φεβρουάριο 2016".


ΠΗΓΗ. capital.gr** Διαδικασία.  Είσοδος στο www.gsis.gr - κωδικοί εισόδου - δήλωση Ε9 - εισοδος - διαχείρηση του ΑΦΜ μου - ετοσ 2015 - εκτύπωση πληρωμής φόρου