Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-10-2015
 
 
 
 
Η τραγωδία για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται, με τις καιρικές συνθήκες να προστίθενται στις δυσκολίες του δρόμου της προσφυγιάς. 
Η κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν μεγάλες ευθύνες για όσα βιώνουν αυτές οι οικογένειες, όπως και για την κατάσταση στα νησιά, όπου ευτυχώς, οι πράξεις αλληλεγγύης των κατοίκων είναι σημαντικές αλλά δυστυχώς δεν λύνουν το πρόβλημα.  

            Οι ταλαιπωρίες, οι πνιγμοί, οι θάνατοι, τα άρρωστα και πεινασμένα γυναικόπαιδα, οι διαλυμένες οικογένειες, είναι τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, στις οποίες εμπλέκεται και η χώρα μας, μέσω της συμμετοχής στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
 
Είναι αποτελέσματα της δράσης αντιδραστικών – δολοφονικών οργανώσεων, που η ΕΕ και οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν αρχικά, προκαλώντας τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα.

Συνάδελφοι,
 
            Το Π.Α.ΜΕ. και στην πράξη, οργάνωσε και έκανε Συλλαλητήριο για το προσφυγικό και ταυτόχρονα με δεκάδες εργατικά Σωματεία και Εργατικά Κέντρα, προχώρησε και στην βοήθεια με συλλογή τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων.
 
Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς να συνεισφέρουν το όποιο χρηματικό ποσό αποφασίσει η Π.Ο.Σ., προκειμένου  να αγοράσουμε είδη πρώτης ανάγκης  (τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα) για τους πρόσφυγες.