ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Π.Α.Μ.Ε - Ολοι στη μάχη για τα αυριανά συλλαλητήρια και την απεργία

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-10-2015


 
Τις 530 άγγιζαν χτες βράδυ οι αποφάσεις εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος που καλούν στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, ενάντια στα μέτρα που τσακίζουν το λαό, με αιχμή το Ασφαλιστικό. Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε 55 και πλέον πόλεις. 

Ανάμεσα σ' αυτές, στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγ. Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η επιτυχία των συλλαλητηρίων θα δώσει ώθηση στη δουλειά των συνδικάτων για την προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη. 






 Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει ήδη εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ προχτές, ύστερα από πρόταση του ΠΑΜΕ, απεργία γι' αυτήν τη μέρα αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι μέσα από κάθε μικρή και μεγάλη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργίας, να δημιουργούνται όροι για τη συνέχεια, καθώς η αναμέτρηση με την πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ θα είναι μακρά και σκληρή, απαιτεί καλή οργάνωση, συνέπεια και σχέδιο. 

Προπάντων, απαιτεί κίνημα ικανό να ανοίγει ρήγματα στον αρνητικό συσχετισμό, να δυναμώνουν οι προϋποθέσεις για την αντεπίθεση των εργαζομένων και του λαού.

Οι προσυγκεντρώσεις
 
Για το αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, έχουν οριστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις, όλες στις 6 μ.μ.:
  • Σταδίου και Εμμ. Μπενάκη (Χαυτεία): Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α' Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσόγειων.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου