Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Διαμαρτύρεται η ΠΟΕΣΥ για το λουκέτο στον «Αγγελιοφόρο»

ΠΕΜΠΤΗ 29-10-2015
Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τις προαναγγελθείσες απολύσεις 108 εργαζομένων και το δρομολογημένο «λουκέτο» στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» στη Θεσσαλονίκη. 
 


Η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της, καλεί το βιομήχανο και εκδότη Αλέξανδρο Κ. Μπακατσέλο να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο κλεισίματος της επιχείρησης και να καταβάλλει άμεσα τόσο την πλήρη αποζημίωση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, όσο και τους χρωστούμενους μισθούς των τελευταίων 8 μηνών.

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος της επιχειρηματικής οικογένειας της Βόρειας Ελλάδας, Βασίλειος Μπακατσέλος που διοικεί την επιχείρηση τους τελευταίους 10 μήνες, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει εντός των ημερών αίτηση παύσης πληρωμών, ακολούθως θα οδηγηθεί σε πτώχευση ενώ δεν προτίθεται, όπως είπε προς τους εργαζόμενους, να καταβληθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι «θα στηρίξει τις αποφάσεις που θα λάβουν οι ίδιοι οι εναπομείναντες υπό απόλυση εργαζόμενοι του Αγγελιοφόρου και παραμένει σε συνδικαλιστική, αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να μην ανοίξουν οι μεγαλοεκδότες μία ακόμη πληγή στο σώμα της Ενημέρωσης και στον ολοένα διευρυνόμενο κύκλο ανεργίας στον κλάδο».ΠΗΓΗ. newsbeast.gr