ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τρίμηνη διαθεσιμότητα ζητά για τους δημοτικούς αστυνόμους η Τρόικα - Ζητά τρίμηνη διαθεσιμότητα για τους δημοτικούς αστυνόμους


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-7-2013

Νέα δεδομένα σχετικά με τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ φαίνεται ότι προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι της Τρόικας με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρυθμίσης και Εσωτερικών.

Όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, η τρόικα φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις στην πρόταση των δύο υπουργών, επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία να μετακινηθούν άμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ζητώντας να μεσολαβήσουν τρεις μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Αυτό, μάλιστα, αναμένεται να είναι και ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη νέα συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από την ίδια συνάντηση προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η πρόταση για τη μετακίνηση των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και πιθανότατα ούτε του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Νέος γύρος συνομιλιών Γ. Μιχελάκη με ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΚΕΔΕ και ΠΟΠ-ΟΤΑ
Πάντως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για τη Δευτέρα, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παράλληλα στις 11 το πρωί του Σαββάτου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.
Εντωμεταξύ τη διαφωνία του με την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημειώνοντας σε δήλωσή του ότι «την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».
ΠΗΓΗ.  http://gr.news.yahoo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου