ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Θ. Παφίλης: ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ, αλλά και τα 39 χρόνια απο το πραξικόπημα της Κύπρου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-7-2013

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στόχο έχει να κάνει πιο αποτελεσματική την ιδεολογική χειραγώγηση των εργαζομένων. 

Η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει ένα θεσμό στον τομέα της ενημέρωσης που δεν θα επηρεάζεται από κυβερνητικές μεταβολές ή αστάθειες, θα αναπαράγει την αστική ιδεολογία και δεν θα αποτυπώνει την πίεση που θα ασκεί το κίνημα.
Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ και το κλείσιμο της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει μία κρατική τηλεόραση ανεξάρτηση από το λαϊκό κίνημα και τα λαϊκά συμφέροντα. 

 Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι θέλει να   προσαρμόσει τη δημόσια τηλεόραση στα κριτήρια της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και να οδηγήσει στην «ξεφτίλα» της υποκουλτούρας που παράγεται από την κυρίαρχη ιδεολογία της αστικής τάξης, προς όφελος των ιδιωτικών τηλεοπτικών ομίλων.  
Ο Θανάσης Παφίλης απάντησε και στην επίθεση στην ΕΣΣΔ και στον άκρατο αντικομμουνισμό που εξέφρασαν στις ομιλίες τους από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Σ. Κεδίκογλου και τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. 


ΠΗΓΗ.  902





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου