ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ


ΠΕΜΠΤΗ 4-7-2013

 Με τροπολογία θα ρυθμίζονται τα θέματα που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ
 Στη Βουλή κατατέθηκε απόψε το νομοσχέδιο για την ίδρυση του νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, η οποία καταργήθηκε με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Το νομοσχέδιο δεν αφορά στο μεταβατικό σχήμα, αλλά στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση), η οποία θα είναι δημόσια επιχείρηση που θα ανήκει στο δημόσιο τομέα και θα εποπτεύεται από το κράτος, αλλά θα διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα είναι επίσης ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα.
Επιπλέον, το προσωπικό της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής και με συμβάσεις έργου, ενώ παρέχεται κατ' εξαίρεση η δυνατότητα με απευθείας ανάθεση, της εκτέλεσης ορισμένου έργου σε δημοσιογράφους, επιστημονικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό προσωπικό.
Οι εκπομπές της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα περιλαμβάνουν ποικίλα προγράμματα που θα μεταδίδουν με αντικειμενικότητα και πληρότητα τις ειδήσεις, θα διασφαλίζουν την πολυφωνική ανταλλαγή απόψεων με κάλυψη όλων των πολιτικών ρευμάτων και φορέων σκέψης, θα επιδιώκουν την κοινωνική συνοχή, θα αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό, θα προβάλουν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία, θα διαφυλάσσουν την ποιότητα της ελληνικής γλώσσας και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτές των προσώπων με προβλήματα ακοής και όρασης.
Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου το Εποπτικό Συμβούλιο καταρτίζει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας, το οποίο είναι δεκαετές, ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ
Πόροι της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα είναι τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, από διαφημίσεις και από κάθε άλλη πηγή.
Σημειώνεται, τέλος, ότι με τροπολογία η οποία αναμένεται να κατατεθεί, θα ρυθμίζονται τα θέματα που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της καταργηθείσης ΕΡΤ.


ΠΗΓΗ: NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου