Για ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τη δικομματική κυβέρνηση η επιτροπή του ΠΑΜΕ στο Αττικό νοσοκομείο, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με περιγραφές γεγονότων βίας που απέχουν από την πραγματικότητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την προσοχή μακριά από τις ολέθριες συνέπειες που θα έχουν για το λαό και για τους εργαζόμενους στην υγεία οι επικείμενες συγχωνεύσεις κλινικών, τα κλεισίματα μονάδων υγείας, το τσεκούρωμα του προϋπολογισμού των νοσοκομείων, οι διαθεσιμότητες και απολύσεις υγειονομικών, η ένταση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων νοσοκομείων.
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη παρουσία δυο διμοιριών των ΜΑΤ μέσα στο χώρο του κεντρικού αμφιθεάτρου του νοσοκομείου, που καταδεικνύει πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι με την επιβολή του δόγματος Νόμος και Τάξη, με την ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας.
Οι μεμονωμένες ενέργειες ορισμένων δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Όχι μόνο δεν συνεισέφεραν και δεν συμβάλουν  στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκή  πολιτικής, αντίθετα είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, να εκθέσει στα μάτια του λαού το συνδικαλιστικό κίνημα και να δικαιολογήσει την έξαρση του αυταρχισμού.
Κουβέντα δεν είπε ο υπουργός Υγείας για την αθλιότητα των ράντζων που έχουν κατακλύσει το νοσοκομείο και για τα οποία δόθηκε εντολή να μαζευτούν πριν από την άφιξή του. Κουβέντα και για την εξουθένωση του νοσηλευτικού προσωπικού, για τα 13 κλειστά κρεβάτια Εντατικής, για τις 7 κλειστές χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού, για την 9ωρη αναμονή στα Επείγοντα του νοσοκομείου, για τις 59 κενές οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων, για την απλήρωτη δουλειά, για την αφαίμαξη των ασθενών.
Αυτά ανέδειξαν οι εργαζόμενοι στη δυναμική κινητοποίησή τους, για να πάρουν την απάντηση πως δεν υπάρχουν λεφτά για την υγεία - την ίδια ώρα που κυβέρνηση και ΕΕ μοιράζουν δις ευρώ σε τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες.
Ψεύδονται ασύστολα ορισμένα ΜΜΕ τα οποία αναπαράγουν πως οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον υπουργό να συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο του. Τους μόνους συμμάχους που βρήκε η κυβέρνηση και η ΕΕ σήμερα στο Αττικό ήταν ένα τμήμα του διευθυντικού στελεχικού  εργοδοτικού μηχανισμού του.
Κανένας συμβιβασμός με την αδίστακτη πολιτική που θυσιάζει την υγεία του λαού για να διασώσει τα κέρδη των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας και που έχει κάνει τα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις.
Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Αυτή η πολιτική μπορεί να είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο, αλλά όχι για μας. Ο δικός μας μονόδρομος είναι αυτός της κοινής πάλης υγειονομικών, ασθενών, φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στον πραγματικό εχθρό: Τα μονοπώλια και το κράτος τους.
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.
Μέτωπο λαέ για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν πρόνοια και υγεία!

Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

ΠΗΓΗ.  902